• 01-12-2019 11:45 uur
  • Plaats: Breukelen
  • Laatste wijziging: zondag

Deze wandeling zou op zondag 3 november plaatsvinden, maar wegens slechte weersverwachtingen heb ik deze geannuleerd. Ik wil vandaag nogmaals deze wandeling proberen.

Het oude dorp Kockengen ligt ingeklemd tussen de Bijleveld en de Groote Heicop. Deze veenstromen uit de late Middeleeuwen moesten het polderwater afvoeren richting de Hollandse Amstel en de Utrechtse Vecht. Dat de beide veenstromen elkaar bijna raken ervaar je in het dorpscentrum, eigenlijk ligt alleen het Kerkplein ertussenin.

We beginnen bij station Breukelen en lopen langs riviertje Groote Heicop op een verharde weg. Later komen we uit bij de Joostendam, een plek die in de Oude Hollandse Waterlinie van groot strategisch belang was en waar als onderdeel van de linie een redoute bij de sluis werd gebouwd. Het is nu vooral een schitterende plek in het groen, waar wij als wandelaars het alleenrecht hebben. We volgen de graskade en komen in het plaatsje Kockengen. Daar gaan we, als het lukt een bakkie doen. Daarna lopen we langs de kerk en gaan weer Kockengen uit. Dezelfde weg terug naar Joostendam. Daar steken we over met de zelfbedieningspont.  We wandelen nu langs Bijleveld.  Het ziet eruit als een plaatje, met de Spengense Molen als toonbeeld. Voorbij de Dooijersluis volgen we een grasstrook langs een fietspad. Ook deze kade was samen met de Dooijersluis belangrijk in de waterlinie. De kade scheidde de inundatiekommen en met de schutsluis kon het peilverschil tussen de polders worden overbrugd. We wandelen onverhard tussen de weilanden door, verderop.

De Veenkade is de ringkade van de Ronde Venen bij Vinkeveen. Het laatste halfverharde pad is de Boterwal.  Dit is een ca. 1 km lange zijdewende van de 11e eeuwse ontginning Oud Aa die loopt van het Oud Aa naar het recreatieterrein Bosdijk. In Oud Aa volgen we het bebouwingslint, met een aantal mooie boerderijen.  Na een kleine 2 km geasfalteerde weg komen weer uit bij het station. Bij de horeca kunnen we nog beslissen om nog wat na te drinken.

Info wandeling: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-kockengen/16851/

We lopen de route andersom.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.