In verband met de Corona crisis zijn alle activiteiten tot 1 juni geannuleerd.

  • 05-10-2019 van 11:30 uur tot 17:30 uur
  • Plaats: Doorwerth
  • Laatste wijziging: 01-10-2019

Doorwerthse Waarden, Boersberg en landgoed Duno

We maken een fraaie, grotendeels onverharde, wandeling rondom kasteel Doorwerth door de uiterwaarden langs de Nederrijn en over de heuvels van de stuwwal. Mooi te combineren met een bezoek aan het kasteel of een van de musea in het kasteel. We lopen over een slingerende bomendijk en een bijzonder klinkerpaadje tussen de graslanden in de richting van de rivier. Nu het project Ruimte voor de Rivier is afgerond, mogen we heerlijk struinen langs de Nederrijn. De uiterwaarden zijn breed. In de verte zien we steenfabriek en snelweg. Het is lichtelijk bizar om onder de snelweg door te lopen. Op de Boersberg wandelen we eerst door een beukenbos. Verderop is het ook steeds flink klimmen en dalen, afwisselend door bos en langs open velden. We komen bij de Italiaanse Weg en vervolgen onze route over landgoed Duno langs de steilrand, parallel aan de Fonteinallee. Onderweg passeren we diverse vijvers en een gerestaureerde cascade. We verlaten de stuwwal en keren terug naar de Doorwerthse Waarden. Bij het imposante stuwcomplex Driel volgen we een lage grasdijk langs de rivier, tevens onderdeel van een klompenpad. Hier is het genieten van de weidse vergezichten over de uiterwaarden en de beboste stuwwal aan de andere kant. Op het laatste deel van de route koersen we over graspaden langs een hoge heg en een grote plas weer af op het kasteel.

Ter info:

www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-doorwerthse-waarden/18075/

https://doorwerth.glk.nl//

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.