In verband met de Corona crisis zijn alle activiteiten tot 1 juni geannuleerd.

  • 22-02-2020 van 11:00 uur tot 16:00 uur
  • Plaats: Amsterdam
  • Laatste wijziging: 20 februari

THIS IS HOLLAND presenteert een unieke vliegervaring die je Nederland niet alleen laat zien, maar ook echt laat beleven. De experience bestaat uit vier verschillende onderdelen en neemt je mee op een adembenemende reis door en over Nederland. Binnen één uur ontdek je de schoonheid, diversiteit en rijkdom van de Lage Landen en zul je met andere ogen naar Nederland kijken! https://www.thisisholland.com/nl/this-is-holland/

THIS IS HOLLAND is het ronde iconisch gebouw pal tussen A’DAM LOOKOUT en EYE Film Museum, gelegen tegenover het Centraal Station aan de overzijde van het IJ. 

We gaan het beleven, en na de indrukken over ons eigen land, gaan we naar het EYE Film Museum naar de tentoonstelling https://www.eyefilm.nl/tentoonstelling/francis-alÿs

Een bijzonder onderdeel in het inmiddels uitgebreide oeuvre van Francis Alÿs vormt een indrukwekkende serie over kinderspelen die over de hele wereld worden gespeeld. Sinds 1999 is dit een gestaag uitdijende groep korte filmische werken. Op dit moment is nummer 18 het laatste werk, met kinderen die bikkelen in Nepal (Children’s Games 18 / Knucklebones, Kathmandu, Nepal, maart 2017). In andere films wordt een flesje gebruikt als voetbal in een steil oplopende straat in Mexico-Stad, wordt bepaald niet zachtzinnig met krekels gespeeld in Venezuela, wordt er gevliegerd in Afghanistan en met platte stenen geketst op de zee, nabij Tanger in Marokko.

Alÿs filmt in gewone steden en dorpen, maar ook daar waar conflict en spanning overheersen – zoals in Afghanistan of een Jezidisch vluchtelingenkamp in Irak. Alÿs legt alles met zijn humane en licht verwonderde blik vast. De spellen zijn vaak een weerspiegeling van rituelen, symbolen, gebruiken en inzichten van elke specifieke samenleving die hij in beeld brengt.

De kunstenaar volgt de kinderen geduldig, beweegt mee met hun bewegingen, maar neemt niet zelf deel aan hun spel. Omgevingsgeluiden zijn te horen; vogels, krekels, de wind, het geschreeuw en gelach van de kinderen. Te zien zijn de soms barre omstandigheden waarin de kinderen leven. Zo wordt de kijker deelgenoot van een uitgesponnen moment in hun levens. Ondanks de soms ellendige omstandigheden zoals oorlog en armoede is de stemming onder de kinderen vooral opgewekt en vrolijk, optimistisch zelfs.

We nemen ook de tijd voor een hapje en drankje in horeca.

Als OPTIONELE BONUS ga ik nog een korte rondwandeling door Havens-Oost van ongeveer 8 km voorbereiden.

Vol indrukken gaan we weer huiswaarts.

 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

  • 50 procent korting bij de ANWB ivm het 2 jarig bestaan
  • Bij de ANWB kun je een ticket bestellen met Eur 5,00 korting. Heb je toevallig nog een bon van AH 2e uitje gratis dan zijn die ook nog geldig. Kost wel wat extra moeite om een tijdslot te reserveren, nl je moet de digitale tickets e-mailen met het verzoek welk tijdslot je wenst. Maar ze regelen het keurig. Groetjes Jozita
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.