• 15-08-2020 10:40
 • Plaats: Woerden
 • Laatste wijziging: gisteren

Vandaag maken we een mooie stadswandeling van ongeveer 5 kilometer door Woerden. De start is om 10.40 uur bij het station in Woerden, waarna wij in 15 minuten naar het kaaspakhuis aan de Emmakade lopen, alwaar om 11.00 uur de Cheese-Experience van start gaat. Deelname daaraan kost 7,50 Euro.

https://wandawandelt.nl/stadswandeling-woerden-dwalen-langs-rijke-historie/

Na de Cheese-Experience lopen we verder langs de haven, waarna we het gezellige stadscentrum ingaan voor de lunch aldaar, ommenabij 12.15 uur.

We gaan lunchen met 8 personen bij Delifrance Woerden: 

https://delifrancerestaurants.com/woerden

Hierna bezoeken we het Stadsmuseum, zo rond de klok van 13.30 uur. Het Stadsmuseum is gevestigd in een prachtig pand, het voormalige stadhuis. Hier vind je tentoonstellingen over de rijke historie van Woerden, afgewisseld met exposities van hedendaagse of klassiek moderne kunst. 

Na het stadsmuseum bezoeken we de naastgelegen Petruskerk, waar we tevens de kerktoren kunnen beklimmen voor een spectaculaire uitzicht over Woerden. Deze beklimming wil ik om 15.00 uur doen. Na de torenbeklimming, zo rond 16.00 uur vervolgen we de wandeling weer en slaan we af om een blik te werpen op de imposante stellingmolen De Windhond, die op één van de laatste stukjes stadswal staat.

We bezoeken tevens het molenwinkeltje en gaan daarna verder richting het voormalig klooster van de Franciscaner Minderbroeders. Tegenwoordig doet dat dienst als muziekschool en theater. Vanaf het voormalige klooster zie je al het kasteel van Woerden liggen. Dit kasteel werd in 1415 gebouwd door hertog Jan van Beieren ter versterking van de stad. Daarna kende het vele functies zoals stadsgevangenis, militair hospitaal en opslag voor oorlogsmaterieel. Tegenwoordig is het in gebruik als restaurant.

Langs de Bonaventurakerk wandelen we terug het centrum in. Via de oude watertoren (1905) lopen we een park in,  langs het voormalige stadhuis en een aantal oude kaaspakhuizen richting de kaasbel, gelegen aan de Hogewoerd.  Op de Hogewoerd worden nu zelfs nog kazen verhandeld.

Uiteindelijk wandelen we via het kerkplein naar het Kazerneplein waar we ter afsluiting van deze dag nog wat zullen drinken met elkaar op een van de vele gezellige terrasjes. Omdat bier en kaas heel goed bij elkaar passen wil ik heel toepasselijk naar het bierhuis gaan. 

Nadien is het mogelijk om tegen lage kosten met elkaar te gaan uiteten bij proeflokaal Bregje: 

 https://www.proeflokaalbregje.nl/uit-eten-in-woerden

Laat even weten of je mee gaat eten nadien, dan reserveer ik een tafeltje ommenabij 17.45 uur. 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Hierbij maak ik het lunchadres bekend. Dat wordt Delifrance Woerden, waar ik een reservering plaats voor 8 personen om 12.30 uur.

  Na de wandeling wil ik rond 17.45 uur gaan eten bij Bregje Woerden, prijsniveau laag tot gemiddeld, zie de website.

  Sophia en Miranda hebben al laten weten dat zij meegaan uiteten na deze indrukwekkende dag om zo nog even gezellig na te kunnen praten en de cheese-ervaringen uit te kunnen wisselen. We zijn nu al met 3 personen; wie volgt?

  Heel graag tot zaterdag aanstaande, heel gezellig!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Hai Sophia,

  Dank voor je berichtje, fijn om van je te horen. Heel gezellig dat je meedoet met de cheese experience en heel leuk dat je meegaat uiteten. We gaan er weer een fijne dag van maken met elkaar.

  Ik heb voor 8 mensen een deelnamebewijs aangevraagd bij het VVV en zet jouw naam nu ook op de deelnemerslijst, komt goed!

  Tot gauw, ik zie naar je uit!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Ha Corine,

  Ik ga ook graag mee naar de cheese experience en na afloop een hapje eten.

  Groetjes Sophia,
 • Hai Miranda,
  Dank je wel voor je reactie. Heel gezellig dat je wilt deelnemen aan de Cheese-Experiece & het etentje nadien; we gaan er weer een mooie dag van maken met elkaar, heel fijn.

  Tot gauw!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Hi Corine,

  Ik ga met je mee naar de Cheese-Experience.
  Na afloop wil ik ergens een hapje eten.

  Groet Miranda
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.