In verband met de Corona crisis zijn alle activiteiten tot 1 juni geannuleerd.

 • 13-10-2019 van 12:45 uur tot 20:45 uur
 • Plaats: Amersfoort
 • Laatste wijziging: 12-10-2019

Johan van Oldenbarnevelt werd in 1547 in Amersfoort geboren. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat hij in 1619 werd onthoofd. In Amersfoort zijn er dit jaar daarom allerlei activiteiten om hem te herdenken. Het Gilde Amersfoort doet dit elke zondag met een speciale stadswandeling die eindigt in museum Flehite. Hij groeide op in Amersfoort en bezocht de Latijnse School, vlakbij de St Joriskerk. Hij woonde vanaf zijn achtste in het muurhuis de Bollenburg en verliet de stad om eerst in Den Haag en daarna in Europa praktijkervaring op te doen. Hij koos de kant van Willem van Oranje en groeide na diens dood uit tot de leider van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Hij raakte echter verwikkeld in een religieus en politiek conflict dat hij verloor, waarna hij werd onthoofd. De rondleiding voert langs plekken waar Oldenbarnevelt heeft gewoond, naar school en ter kerke ging. Er wordt verteld over zijn afkomst en jeugd en zijn betekenis voor ons land.

Na de wandeling (rond 15.00 uur) bezoeken we de Vanoldenbarnevelttentoonstelling in museum Flehite (tot 17.00 uur). Daarna gaan we (voor wie wil) uiteten bij het Indiase restaurant Tast of India.

Mocht je nu geen zin of tijd hebben om mee te gaan uiteten laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten ajb. Zonder tegenbericht betekent inschrijving van de activiteit ook deelname aan het Indiase eten (prijsniveau: laag tot gemiddeld).

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Dank voor jullie aanmelding; heel leuk om 's avonds met elkaar te gaan uiteten en gezellig na te praten. Henriëtte heeft als enige aangegeven dat zij niet mee gaat uiteten. Dat betekent dat ik voor 7 personen (Aart, Dennis, Joost, Marja, René Heij, René R. en ondergetekende) z.s.m. een tafel ga reserveren bij restaurant Taste of India Akbar" om 17.15 uur.

  Heel graag tot ziens op zondag 13-10 as om 12.45 uur buiten bij de hoofdingang van het NS station Amersfoort CS. Het is handig om een lunchpakket en een flesje water mee te nemen want het wordt een warme oktoberdag!

  Hartelijke groet,
  Corine
  • Hoi Corine,

   Ik moet me helaas afmelden voor deze activiteit. Veel plezier morgen.

   Gr,
   Dennis
  • Hai Dennis,

   Dank voor je berichtje, jammer dat je niet meegaat. Ik wens jou ook een goede zondag toe & tot horens/ziens!

   Hartelijke groet,
   Corine
 • Hoi Corine, na afloop ga ik niet mee uit eten.
 • Hallo Corine, ga graag mee, had mij aangemeld??
  • Hoi Esther, hartelijk dank voor je berichtje. Fijn dat je tijdig aangeeft niet mee te gaan naar het Indiaas restaurant. Ik haal je van de reserveringslijst af.
   Heel gezellig elkaar binnenkort weer live te spreken.
   Hartelijke groet, Corine
  • Dag Astrid.
   Bij het aanmelden moet je nadat je op "Aanmelden" hebt geklikt ook nog op "Deelnemer" klikken in het lijstje dat tevoorschijn komt. En voor de zekerheid kun je ook nog even controleren of je op de lijst van deelnemers terecht bent gekomen door daarna op het blauwe cijfer boven het woordje "Deelnemer" te klikken.
   Groeten, Bart
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.