• 09-08-2020 van 11:00 tot 17:00
 • Plaats: Amersfoort
 • Laatste wijziging: zaterdag

Vandaag gaan we Amersfoort al wandelend beter leren kennen door middel van een mooie stadswandeling en een bezoek aan Kamp Amersfoort, gelegen aan de Loes van Overeemlaan 19 in Leusden. 

https://www.wandelzoekpagina.nl/wandelroutes/maakwandelroute.php?wnummer=15578

Nationaal Monument Kamp Amersfoort ligt op de grens van Leusden en Amersfoort en is een van de drie bekendste Nederlandse herinneringscentra. In de periode 1941 tot 1945 hebben ongeveer 35.000 veelal politieke gevangenen voor korte of langere tijd vastgezeten in dit doorgangs- tevens strafkamp dat onder direct bevel stond van de SS.
Na de oorlog wilde men de verschrikkingen uit het kamp zo snel mogelijk vergeten en werd het kamp volledig ontmanteld. Ondanks dat alles teruggebracht werd tot resten van de fundamenten is de beklemming voelbaar gebleven.

We boeken van te voren & on-line het tijdsblok in het museum van 12.00 tot 14.00 uur en gaan daarna deelnemen aan een 1,5 uur durende publieksrondleiding onder leiding van een ervaren gids. Deze rondleiding start om 14.00 uur en is ter plekke te boeken in het bezoekerscentrum 

Tijdens de rondleiding gaat het over het verblijf van gevangenen in Kamp Amersfoort, maar ook over de bezetting, vrijheidsbeperking, vervolging en verzet. Overblijfselen en monumenten op het terrein illustreren de gebeurtenissen uit de geschiedenis van deze plek.

Vooraf en na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en documentaires te bekijken in het bezoekerscentrum.

HTTPS://WWW.KAMPAMERSFOORT.NL/OPENINGSTIJDEN-EN-PRIJZEN/

Na afloop van ons bezoek aan het Kamp (sluit om 17.00 uur) lopen we gezamenlijk terug naar Amersfoort, waar we nog wat zullen gebruiken bij restaurant Humphrey’s, gelegen aan de Bloemendalsestraat 61-63 (= 4 km lopen) prijsniveau: laag tot gemiddeld.
Mocht je zin hebben om nog wat langer door te praten eet dan gezellig mee. Geef me dit wel uiterlijk een week van te voren door zodat ik tijdig een tafeltje kan reserveren.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hai Theo,

  Wat mooi te horen dat het je gelukt is een ticket te bemachtigen! Prima idee om Humpfrey's zelf even te bellen; mogelijk kun je dan op 1,5 m afstand nog aanschuiven bij ons!

  We zien elkaar om 11.00 uur achter de poortjes op Amersfoort CS.

  Tot morgen, heel gezellig!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Hoi Corine,
  Ik heb nog een ticket bemachtigd.
  Ben er morgen dus bij.
  Reserveren voor Humpfrey's is waarschijnlijk te laat maar ik zal het morgenvroeg zelf nog proberen anders eet ik elders.
  Groet, Theo
 • Hai Theo,

  Dank voor je berichtje; juist omdat je als reservelid aangemeld stond heb ik je uitgenodigd om mee te gaan naar het kamp. Zo kon je ook al vroegtijdig een kaartje bestellen. Jammer te horen dat het je desondanks niet gelukt is.

  Mocht je nu toch nog meewillen dan hoor ik het graag van je.

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Hoi Corine,

  Maar ik sta als reserve genoteerd.
  Lijkt me dat er dan eerst iemand moet afzeggen.
  Of je moet het aantal willen verhogen, maar ik wil allleen nog mee als ik ook een ticket voor museum en rondleiding heb of als het museum toezegt er in te kunnen.
  Ik zal ze bellen.


  Groet,
  Theo
 • Hoi Theo,

  Dank voor je berichtje, heel jammer om te horen dat het je net als Andrea en Henriette niet gelukt is om tijdig een kaartje te kopen. Je zou het kamp nog wel even kunnen bellen en met hen overleggen wat de mogelijkheden zijn. Zo zou ik het doen, zie maar.

  Naar ik hoop gaat het je alsnog lukken om erbij te zijn morgen, dat zou heel gezellig zijn; we zien naar je uit!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Als iemand de activiteit afzegt wil hij of zij dan ook de ticket annuleren op de museum site?
  Dan zou het voor mij nog mogelijk zijn een ticket te reserveren en mee te gaan.

  Theo
 • Hallo Corine,

  Misschien maken ze een uitzondering voor één persoon maar voor de zekerheid toch maar de tekst die op de website van het kamp staat;
  Publieksrondleidingen op zon- en feestdagen
  Vanaf 1 juli 2020 kunt u weer iedere zon- en feestdagen deelnemen aan een publieksrondleiding onder leiding van een ervaren gids. De rondleidingen starten in het bezoekerscentrum om 12.00 uur en om 14.00 uur. Duur circa 1,5 uur.

  U kunt alleen mee met de publieksrondleiding indien u gereserveerd heeft voor een bezoek aan het museum. De rondleiding kunt u dan ter plekke in het bezoekerscentrum reserveren en per pin betalen.

  Het zou jammer zijn als mensen van ver komen en dan er niet in mogen.
  • Ha Els,

   Hartelijk dank voor deze aanvulling, wat mooi en secuur van je; heel attent ook! Henriette53 is ondanks dat zij niet tijdig een museumkaartje heeft kunnen bemachtigen toch voornemens mee te gaan aanstaande zondag...Naar ik hoop leest ze jouw reactie en beraadt ze zich opnieuw....

   Nogmaals dank voor het meedenken & je alertheid hierbij; heel graag tot zondag aanstaande; heel gezellig!

   Hartelijke groet,
   Corine
 • Is prima Andrea, vind ik wel heel jammer maar ik begrijp je keuze, helemaal nu je geen museumkaartje meer kan kopen.
  Ik hoop je gauw weer een keertje live te spreken bij een activiteit; mooie zondag ook!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Gelet op de hitte denk ik dat ik deze trip toch maar later op eigen gelegenheid een keer ga doen. Veel plezier zondag. groet Andrea
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.