• 27-10-2019 van 10:05 uur tot 17:00 uur
  • Plaats: Oosterbeek
  • Laatste wijziging: 27-10-2019


Vandaag lopen we door het gebied van operatie Market Garden met die ene brug die net iets te ver weg was. In de romeinse tijd was dit gebied ook al een toneel van strijd. Het castellum in Meinerswijk, Castra Herculis, is het enige Romeinse fort in Gelderland dat archeologen hebben opgegraven. Het castellum is mogelijk aangelegd als voorbereiding op de laatste Germaanse veldtocht van Germanicus, duidend romeinseschepen verzamelden zich in de Betuwe. Niet alleen oorlogsschepen maar ook transportschepen voor het vervoeren van de legioenen
 
Etappe X: Vanaf het station lopen we via de militaire begraafplaats naar de route. De route loopt langs de rand van Arnhem in de richting van de Rijn. We steken over via de Mandelabrug naar Meinerswijk. Via dit waterrijke gebied lopen we om Arnhem-Zuid heen naar Elst, in de romeinse tijd een religieus centrum. Resten van een Gallo-Romeinse tempel zijn gevonden onder de grote kerk. De etappe eindigt bij het station in Elst.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

  • Denken jullie aan de klok die een uur teruggezet wordt van zaterdag op zondag?
  • De etappes 14 en 15 heb ik in mijn GPS gezet voor aanstaande zondag
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.