• 16-02-2020 van 10:00 tot 17:00
  • Plaats: Amsterdam
  • Laatste wijziging: 15 februari
Een nieuw pad, een nieuw verhaal. Floris V staat centraal, graaf van Holland en Zeeland.
Na het overlijden van zijn vader in 1256 mocht hij zijn rechten pas bij volwassenheid op 12 jarige leeftijd opeisen.
Hoewel hij op 42 jarige leeftijd vermoord werd heeft hij zich in die 30 jaar aardig geroerd en opmerkelijke resultaten bereikt.
Zo is hij de stichter van waterschappen waardoor dijken en wegen werden aangelegd en gaf hij een impuls aan de  inpoldering van de Hollandse waarden. Hij gheeft een relatief vreedzaam regime gevoerd en was populair bij het gewone volk door aandacht voor agrarische ontwikkeling. Uiteindelijk deden buitenlandse politiek  motieven hem de das om en werd hij in 1296 ontvoerd en vermoord.
 
De eerste etappe loopt van Amsterdam via Weesp naar Muiden. De route begint bij het monument op de Dam. We starten met koffie bij een van de lokale koffietenten. Het wordt een waterrijke dag want de route volgt achtereenvolgens de waterloop van de Amstel om verder te gaan langs de Weespertrekvaart en de Gaasp. Na het kruisen van het Amsterdam-Rijn kanaal volgt de route het Buitenveer naar Weesp. Na Weesp volgen we de Vecht naar Muiden waar we eindigen met een rondje over de Vestingwerken.
 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

  • Hoi Jos afgemeld vanwege de slechte weersvooruitzichten.
    Tot de volgende.keer.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.