• 27-10-2019 van 11:30 uur tot 20:30 uur
 • Plaats: Heino
 • Laatste wijziging: 27-10-2019

Vandaag maken we een mooie, niet al te lange wandeling van 10 km rond Heino en bezoeken we 2 landgoederen inclusief kasteel Het Nijenhuis en de beeldentuin aldaar.

Kasteel het Nijenhuis is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen.

De eerste vermelding van het kasteel dateert van 1382. Het werd bewoond door diverse adellijke geslachten, onder wie de families Van Ittersum, Bentinck en Von Knobelsdorff. Nadat de familie Van Pallandt het landgoed in 1934 had verkocht, volgde een periode van verval. Totdat collectioneur Dirk Hannema het provinciebestuur van Overijssel ervan overtuigde dat Kasteel het Nijenhuis voor verder verval behoed moest worden. Op zijn initiatief werd het kasteel gerestaureerd en de bouwhuizen onder architectuur verbouwd tot museum, met de verzameling van Hannema als uitgangspunt. De grondlegger van Museum de Fundatie bewoonde Kasteel het Nijenhuis van 1958 tot aan zijn dood in 1984. In 2003/2004 is het kasteel onder leiding van architect Gunnar Daan grondig verbouwd en gerenoveerd. Het huis, voorheen alleen te bezichtigen op afspraak, werd geheel heringericht en is sinds september 2004 volledig toegankelijk voor het publiek.

Beeldentuin
Ruim 100 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee (Scheveningen) en de provincie Overijssel worden getoond op 4,5 hectare siertuin, grasvelden en bosgebied in combinatie met de in het kasteel getoonde collectie van Museum de Fundatie.

Een toegangsbewijs is geldig voor zowel kasteel als beeldentuin.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hallo allemaal, ik had mij afgelopen week al via een p.b. bij Corine afgemeld. Ik heb al een paar weken last van hielspoor aan mijn linkervoet/hak. Eerst wat mindere klachten maar de laatste weken meer hinder ervan. Wandelen stond al op een laag pitje, de klachten wijt ik meer aan mijn werk. Baan in de zorgsector, full-time, veel lopen en staan. ik werk er als assistent wonen en welzijn maar we hebben er de laatste tijd allerlei zorgtaken bij gekregen. Vandaar dat er van mij ook geen wandeltochten (voorlopig dan) op de site staan. Bij deze geef ik het door, groeten Betty.
  • Wat vervelend betty voor je hoop dat je snel van de klachten af bent
  • Nou zeker, ik ben er ook wel klaar mee. Ik hoop dat de deelnemers een mooie dag hebben gehad vandaag in en om Heino.
 • Beste Fred, Joost, Jozita, Koob en Marja,

  Heel gezellig dat jullie je opgegeven hebben voor de wandeling in Heino en daarna mee gaan eten bij de lokale pizzeria (Joost en Marja). La Dolce Vita heb ik inmiddels besproken.

  De wandeling is als pdf-bestand met topografische kaart en gps-track te vinden op Wandelzoekpagina: www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/landgoedwandeling-t-rozendael-en-....

  Tot morgen om 11.30 uur bij de NS-kaartenautomaat te Heino, ik zie naar jullie uit!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Hallo José,

  Dank voor je afmelding, heel jammer dat je er niet bij kunt zijn. Graag tot ziens bij een ander Aktivo-uitje!

  Hartelijke groet, Corine
 • Wil mij afmelden voor deze activiteit omdat ik verhinderd ben Groetjes Jose
 • Hai Petra, dank voor je berichtje & je aanmelding. Fijn om te horen dat je ook mee uiteten gaat; heel gezellig! Zie naar je uit.

  Hartelijke groet,
  Corine
 • ik eet graag een pizza mee! groetjes, Petra
 • Hallo Betty, dank voor je aanmelding! Leuk dat je ook mee uiteten gaat nadien, heel gezellig.
  De kosten van het museum bedragen €12,50 zag ik op de website.
  De meeste mensen brengen er 2,5 uur door las ik op de site (= inclusief de beeldentuin) dus die tijd wil ik er ook zeker voor uittrekken. We spreken elkaar gauw weer.

  Hartelijke groet, Corine
 • Hallo Corine, ik heb mij ook aangemeld. Een leuk uitje in de omgeving van mijn woonplaats. Weet je ook wat de kosten ongeveer zijn voor het museum? Ik ga ook mee naar de pizzeria. Groetjes Betty.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.