• 17-11-2019 van 12:00 uur tot 17:00 uur
  • Plaats: Ammerzoden
  • Laatste wijziging: 16-11-2019

Vanaf Ammerzoden maken we een superafwisselende wandeling door het zuidelijk deel van de Bommelerwaard. Spoedig na de prachtige Sint Willibrorduskerk gaan we genieten van het imposante Kasteel Ammersoyen. Daar drinken we eerst wat in het koetshuis. 

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal, in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard ligt deze indrukwekkende burcht. Ammersoyen is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen, gebouwd rond 1300. Het kasteel heeft vier hoektorens, een voorburcht en is geheel omgracht. Een typische Hollandse waterburcht.

Vandaag kunnen we tijdens ons kasteelbezoek zomaar een aantal middeleeuwse kasteelbewoners tegen komen in de zalen van het kasteel. Alsof je terug in de tijd stapt! Al bij de kasteelpoort komen we de leden van het gewapend escorte tegen en ook in het kasteel zijn diverse middeleeuwse personages aanwezig. Ontdek wat de kasteelbewoners allemaal meemaken en knoop zeker een gesprekje aan.

Het kasteel gaan we op eigen gelegenheid bezichtigen. Na het bezoek gaan we weer het pad op. Er volgt een werkelijk bonte afwisseling van doorgaans rustige binnendoorweggetjes, bospaadjes, grassige landwegen, smalle graspaadjes langs weilanden en akkers, brede grasbanen onderlangs een dijk en een stuk hoge dijk naar de uiterwaarden langs de Maas. In die uiterwaarden volgen we goed begaanbare struinpaden langs de Maas. Staat het rivierwater daar hoog, dan nemen we een hoog en droog alternatief. Het laatste stukje van de route genieten we vanaf een hoge dijk nog even van het uitzicht over die uiterwaarden. Op de bebouwing na loopt deze route voor ruim de helft over onverharde paden en wegen. Houd er rekening mee dat de paden na regenval drassig en glad kunnen zijn. Draag dan goede wandelschoenen

Info kasteel: https://ammersoyen.glk.nl/

Info wandeling: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/groene-wissel-ammerzoden/17775/

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.