Rotterdam wandel trilogie, deel 3
Op herhaling:
We beginnen de dag bij Lebkov & Sons. Alles wat geserveerd wordt, is huisgemaakt met pure ingrediënten van lokale of biologische leveranciers.
Daarna gaan we op pad. Vlakbij Rotterdam CS komen we al snel het eerste groen tegen wat lange tijd niemandsland was. Bewoners uit de aangrenzende wijken hebben hier een uitdagend stadspark van gemaakt: het Essenburgpark, waar De Spoortuin en de Pluktuin onderdelen van zijn.
We wandelen langs de Delfshavense Schie en de voormalige Van Nelle Fabriek: 1 van de bekendste voorbeelden van moderne Nederlandse architectuur.
Verderop komen we in het pittoreske Overschie. Hier valt veel te zien. Rondom de kerk in de dorpskern staan nog tal van historische huisjes. Er heerst hier nog echt een dorpsgevoel. Het Veerhuis is één van de iconische gebouwen in Overschie.
Bij Buitenplaats de Tempel zien we verschillende tuinstijlen, zoals de 18e eeuwse geometrische stijl, de 19e eeuw landschapsstijl, en de vroeg 20e eeuwse architectonische tuinstijl vind je hier, waardoor je nu door 3 eeuwen tuinstijlen wandelt.
Vervolgens lopen we langs de Overschiese Plassen richting Volkstuinvereniging Eigen Hof: ooit werden volkstuinen opgezet voor gezonde voedselproductie voor Rotterdamse stadsbewoners. Dit vormt met de omringende volkstuinparken een groene long voor Rotterdam en er is veel ruimte voor natuur.
We wandelen langs de rand van het Vroesenpark. Een echt stadspark dat in 1929 werd aangelegd. De ooievaar die bij Diergaarde Blijdorp broedt, komt hier dan ook iedere ochtend zijn voedsel zoeken.
Wie zin heeft kan na afloop mee uiteten bij The Harvest (aan de achterkant van CS, Proveniersstraat 36a), waar ingrediënten direct bij lokale boeren worden ingekocht.
Laat, uiterlijk 2 weken van te voren, bij de reacties weten of je mee wilt gaan eten. Dan kan ik van tevoren reserveren.
Reacties