• 22-03-2020 van 11:30 uur tot 17:00 uur
 • Plaats: Hilversum
 • Laatste wijziging: 22 maart

HILVERSUM: ONTDEK DE MEESTERWERKEN VAN DUDOK
MIDDELS EEN LENTE(ROND)WANDELING, AFSTAND: 8,5 KM

 Deze deels met zeskantige ANWB bordjes bewegwijzerde wandelroute is 8,5 km lang en voert ons langs de belangrijkste en mooiste werken van architect Willem Marinus Dudok.

“Kijk naar mijn werk, dan weet je wie ik ben”, zei architect Willem Marinus Dudok, die leefde van 1884 tot 1974.

De Hilversumse architect was eigenzinnig en wist precies wat hij wilde. Meer dan vijftig jaar heeft hij zijn stempel gedrukt op Hilversum. Zijn belangrijkste gebouw is het wereldberoemde Raadhuis, dat tot de dag van vandaag nog als zodanig in gebruik is.

De route wijkt iets af van de beschreven route in de link. De start is om 11.30 uur bij station Hilversum Sportpark, vernoemd naar één van Dudoks bekendste monumenten: de sporttribune.

Eerder had je in die hoek ook de Expohal en het bekende drafcentrum maar helaas hebben die monumenten de tand des tijds niet doorstaan.

Vanaf de sporttribune lopen we via het pompgemaal aan het Lapersveld de 8,5 km lange route door Hilversum. Onderweg ontdek je het achterliggende verhaal van Dudoks meesterwerken. 

https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/2479898/wandelroute/dudok-wandelroute

 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hai Edwin, wat leuk dat je je aangemeld hebt voor vandaag; je bent van harte welkom! Frank en Henriette komen ook om 11.40 uur aan op Sportpark dus doe maar rustig aan; we wachten op elkaar.

  Tot straks, gezellig!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Ik heb mij aangemeld. Mijn trein komt om 11.40 op station aan. Als jullie willen wachten, graag.
  Groet, Edwin
 • Hi Corine, voel me een beetje verkouden, beter om dus toch maar niet mee te gaan vandaag. Veel wandelplezier! Jan Willem
 • Ik heb mij af gemeld maar blijf op de lijst staan zie ik.
  • Ha Petra, dank voor je berichtje. De wandeling gaat inmiddels de vorm aannemen van Agatha's Christie's : "10 kleine negertjes" maar dat is wel te begrijpen in deze hectische tijd. Al die extra maatregelen & beperkingen maken het wandelen er niet eenvoudiger op.
   Heel jammer want ik heb je een poos niet gezien en we hadden wel weer gezellig kunnen bijpraten.
   Daarom heel graag tot een volgende keer; de wandeling en het museumbezoek gaan op herhaling dus die hou je tegoed in het najaar!

   Sterkte in deze hectische tijd en hou je haaks!

   Hartelijke groet,
   Corine😊👍🍀
  • Dank je wel en inderdaad erg jammer dat ik deze moeilijke beslissing heb moeten nemen en ik verheug me nu al op onze volgende mogelijkheid. Zorg goed voor je.
 • Corine, ik vind het erg jammer maar zie me genoodzaakt af te melden morgen omdat ik nog steeds niet 100% hersteld ben van verkoudheid en omdat ik het erg lastig vind om mij aan voorgestelde afstand te houden en omdat ik het reizen met ov momenteel niet echt verantwoord vind. Ik verheug me wel al op de herhaling van deze activiteit. Ik wens jullie allemaal wel een fijne dag en pas goed op elkaar.
 • Dag Corine, heb er even over nagedacht, maar ik zie er toch vanaf om morgen mee te gaan. Vind het toch te risicovol. Gr. Huisje1(Liedeke)
  • Ha Liedeke,

   Dank voor je berichtje en het tijdig afmelden. Zou je jezelf ook nog van de deelnemerslijst willen halen a.j.b? Zo ziet iedereen in een oogopslag hoeveel personen er meegaan met de activiteit.

   Alvast hartelijk dank en graag tot ziens bij een volgende activiteit van Aktivo, heel gezellig!

   Hartelijke groet,
   Corine
 • Hai Liedeke,

  Dank voor je berichtje, ik deel je zorgen en vertrouw erop dat er met hoofd & hart gewandeld wordt. D.w.z. dat een ieder die zich niet fit voelt zich afmeldt om besmetting te voorkomen. Daarnaast kun toch al gauw een kleine meter afstand houden als je naast elkaar loopt. We gaan in 2 kleinere subgroepen wandelen, ook dat verkleint de kans op besmetting. Het lastigste van alle Coronamaatregelen vind ik de horecasluiting. Het wordt nu veel lastiger een openbaar toilet te vinden op de route en we kunnen de dag niet meer afsluiten met een gezellig etentje!
  Zie maar wat je gevoel je ingeeft bij het nemen van je besluit om wel/niet te komen...
  Nu er zoveel afmeldingen zijn vanwege de Coronamaatregelen ben ik voornemens deze wandeling t.z.t. nog een keer op de site te zetten. Het is een heel afwisselende, informatieve wandeling, gemakkelijk vol te houden en je ziet veel in een relatief kort tijdbestek.

  Tot horens/ziens!

  Hartelijke groeten,
  Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.