• 01-12-2019 van 11:15 uur tot 21:00 uur
 • Plaats: Leiden
 • Laatste wijziging: 01-12-2019

We starten om 11.15 uur bij het VVV-kantoor  in Leiden met de

Stads- en hofjeswandeling:
Voor deze wandeling hoeven we ons niet van te voren op te geven; we kunnen er gelijk aan meedoen! Zorg wel dat je op tijd bent. De wandeling duurt 1½ á 2 uur. Deelname kost € 4,00 per persoon.

Na de stadswandeling lopen we naar het Volkenkundemuseum waar we eerst nog zullen lunchen zo tegen 13.30 uur. 't Museum sluit om 17.00 uur. 

HELENDE KRACHT
Winti, sjamanisme en meer...
Ieder mens streeft naar geluk en gezondheid. De manier waarop we dat bereiken, verschilt. In de grote tentoonstelling HELENDE KRACHT gaat het over genezingstradities wereldwijd.

Spirituele reis
Ga mee op een spirituele reis. Bewonder de bijzondere volkenkundige collecties met magische buidels vol geneeskrachtige stoffen, betekenisvolle sieraden en sjamanenmantels. Verbaas je over de vele amuletten uit de hele wereld: van Groenland tot Pakistan en van Mexico tot Tibet.

Specials 
Aansluitend bij HELENDE KRACHT organiseert Museum Volkenkunde een reeks themadagen. Vervolg je spirituele reis langs wereldwijze genezingstradities tijdens de Helende Kracht Specials. Op zondagmiddag 1 december as staat het thema “Hekserij” op het programma. Raadpleeg de website van het museum voor het laatste nieuws, het exacte tijdstip en de online-aanmelding.

Uiteten: Naderhand wil ik gaan eten bij restaurant HolleBolleGijs, ook te vinden in de binnenstad van Leiden. Prijsniveau: laag tot gemiddeld.

Heb je zin om mee te gaan eten laat het me dan even weten. Dan reserveer ik een tafel voor ons allen; gezellig! 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Corine,

  Ik heb mij afgemeld en jou een privé-berichtje gestuurd.
  Fijne dag! Groeten van Dieke.
 • Hoi Corine, ik heb mij last-minute aangemeld. Wil hierbij doorgeven dat ik alleen mee wil gaan voor de stadswandeling en lunch. De tentoonstelling heb ik al eerder gezien en uiteraard ga ik ook niet mee uit eten. Ik hoop dat dit ok is? Groetjes esther
  • Hai Esther,

   Dank voor je berichtje, heel leuk dat je meegaat met de wandeling! De hekserijspecial is ook nieuw dus misschien is er nog wel plaats om 14.00 uur! Holle Bolle Gijs rekent op 8 personen, we zijn nu met z'n zevenen dus is er nog plaats aan tafel....Zie maar!

   Tot straks, gezellig!

   Hartelijke groet,
   Corine
 • Reminder:

  Beste allen,
  Zoals jullie wellicht weten is het handig om bij een Aktivo-aktiviteit wat contant geld mee te nemen. In dit geval voor het betalen van de gids (van de rondleiding Leiden) en het etentje nadien bij Holle Bolle Gijs.

  Tot zover weer even!

  Heel gezellig elkaar morgen te treffen om 11.15 uur voor het VVV-kantoor Leiden!
  Het kan zijn dat de kosten van de rondleiding binnen in het VVV afgerekend worden.

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Hai Marja,
  Hartelijk dank voor je aanmelding, heel gezellig dat je nadien ook mee gaat uiteten bij Holle Bolle Gijs! We zijn nu met 6 personen: Jij, Henriette, Inge, Petra, Joost en ondergetekende! Ik ga z.s.m. een leuk tafeltje bij het raam bestellen, net als onlangs nog bij de pizzeria in Heino! Dat was ook heel gezellig!

  Tot gauw weer; ik zie naar je uit!

  Hartelijke groet,
  Corine
  • Hoi Corine. Ik heb bedacht dat ik een trein eerder ga nemen zondag hoor. Ik verwacht dan om 11 uur aan te komen.
  • Ha Petra, dank voor je berichtje. Mijn trein komt ook rond 11.00 uur aan. Wel fijn om iets eerder te zijn met al die werkzaamheden op het spoor.

   Om 11.15 uur zal de gids de betaling afhandelen. De wandeling zelf start om 11.30 uur.

   Heel gezellig dat je erbij bent, tot gauw!

   Hartelijke groet,
   Corine
 • Hoi Corine, graag ga ik ook mee uit eten, bij Holle Bolle Gijs. Groetjes, Marja
 • Beste allen,
  I.v.m een verruiming van het aantal deelnemers van 10 naar 12 en een afmelding van Miranda zit uitje Leiden op 1-12 niet meer vol. Goed om te weten: Nu de reservelijst niet meer automatisch doorschuift kun je als reservedeelnemer ten alle tijden deelnemen aan mijn uitjes. Mijn motto is niet voor niets: "Hoe meer zielen hoe meer vreugd"!

  Heel graag tot ziens op 1-12 as in Leiden!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Hai Joost, dank je wel voor je oplettendheid & deze extra info; heel fijn om te horen!
  Naar ik hoop kan een ieder er nu tijdig rekening mee houden en alsnog op tijd zijn voor de stadswandeling met gids om 11.15 uur!
  Tot dan, heel gezellig!

  Hartelijke groet,
  Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.