In verband met de Corona crisis zijn alle activiteiten tot 1 juni geannuleerd.

 • 04-07-2020 van 11:20 uur tot 17:00 uur
 • Plaats: Rozendaal
 • Laatste wijziging: 3 uur geleden

Vandaag kunnen Aktivo-mjk-houders middels een speciale gratis mjk-themarondleiding een bezoek brengen aan kasteel Rosendael. 

Van de 20 kastelen in het hertogdom Gelre was Rosendael bij veel hertogen favoriet, vooral vanwege de mooie ligging aan de rand van de Veluwe. Het grote Middeleeuwse complex omvatte een voorburcht, een hoofdburcht en een forse donjon. Alleen de donjon heeft de tand des tijds overleefd. De reusachtige middeleeuwse donjon met muren van 4 meter dikte is het zichtbare deel van het kasteel.

In het park bevinden zich onder andere de 'bedriegertjes', de schelpengalerij, theekoepel, rozentuin, oranjerie, vijvers, sprengenbeekjes, kettingbrug, bijzondere bomen en een oud parkbos. 

Het kasteel is de kern van het oude landgoed Rosendael en is alleen met een (thema)rondleiding te bezichtigen. Bij aankomst reserveer je een plek bij de receptie (max. 20 personen per tour). 

Tip: Om zeker te zijn van een plaats voor de themarondleiding kun je als mjk-houder op de website alvast een gratis ticket bestellen met het tijdstip van 11.30 uur. 

https://rosendael.glk.nl/alles-over-kasteel-rosendael/openingstijden/

Deze exclusieve themarondleiding heet ‘De Verborgen schatten van Rosendael'. We komen in contact met latent aanwezige schatten van het oude kasteel. Laden, deuren en kasten gaan open die normaliter gesloten blijven. Ook krijgen we een inkijk in vertrekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek. Meubels worden speciaal voor ons geopend. Bovendien krijgen we het depot te zien, waarna er letterlijk een andere wereld voor ons open gaat...

Na de rondleiding gaan we met elkaar lunchen in de authentieke oranje-rie, zo tussen 12.15 en 12.30 uur.

Oranje-rie Rosendael is al jaren een unieke horeca gelegenheid op Landgoed Rosendael. Het is nl. nog steeds een originele oranje-rie. Dit betekent dat in de winter alle kuipplanten van het landgoed binnen staan en in de zomer wordt de oranje-rie omgebouwd naar horeca locatie.

De oranje-rie is open van medio mei tot medio oktober voor koffie, lunch en borrel en heeft één van de mooiste terrassen van Nederland. De Oranje-rie hier is eten, drinken en genieten!

Na de lunch starten we met de 6 km lange wandeling rondom kasteel Rosendael en het Rozendaalse Bos. Het is een van de oudste gebieden van Nederland. Wat een stilte! https://www.route.nl/wandelroute/746407/wandelen-bij-kasteel-rosendael

Onderweg komen we nog 1 x horeca tegen waar we wat zullen gebruiken om vervolgens met een hoofd vol nieuw opgedane indrukken onze weg naar huis te aanvaarden. 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hai Desiree, hartelijk dank voor je snelle reactie; wat fijn te horen dat je het aandurft om mee te gaan, super! Van sommige potentiele deelnemers weet ik dat ze nu nog geen kaartje hebben gekocht. Om die reden raad ik je aan om alvast zelf een kaartje te kopen. Dan weet je zeker dat je meekunt met de gratis mjk rondleiding op 4-7 as om 11.30 uur!
  Ik zie naar je uit, heel gezellig! Tot dan!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Zojuist heb ik mij aangemeld, ik wil graag iemands kaartje overnemen...Gr Desiree
  • Hi Desiree,
   Ik heb een kaartje voor je, als je mij een persoonlijk bericht stuurt met daarin jouw emailadres, dan mail ik het kaartje zsm naar je toe.

   Groet Miranda
 • Hai Miranda, dank voor je berichtje; ik snap je voorzichtigheid dan ook heel goed in deze bizarre tijd! Zelf ga ik met de auto; ik kan je ook z.n. ergens oppikken...Mocht je dat willen dan hoor ik het nog wel van je!
  Hou je haaks & heel graag tot horens/ziens bij Aktivo! Tot later in betere tijden!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Hi Corine,
  Ik meld mij voor deze activiteit af.
  Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik, zolang de 1,5 meter regel blijft gelden, niet in het ov stap. Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het ov verplicht, uit ervaring vind ik dit niet erg fijn.

  Mocht er iemand geen kaartje hebben, laat het via een pb even weten, laat daar je emailadres achter, ik mail het zsm naar je toe!

  Groet Miranda
  • Ik heb nog geen kaartje! tenvoetenuit@ziggo.nl BVB Dank.. Gr Desiree
  • Je kunt een gratis kaartje online op de site van Kasteel Rosendael bestellen Desiree! Het is i.d.d. even zoeken maar zoek en gij zult vinden 😅!

   Heel gezellig dat je meegaat! Tot gauw!

   Hartelijke groet,
   Corine
  • Ik zag dat je ook een dunne sjaal om mag doen.
   Is veel prettiger ook.
   Op mijn werk draag ik al af en toe een mondkapjes.
   Zit ook niet lekker als je de hele dag moet treinen.
 • Beste allen,
  Daarnet bezocht ik de website van kasteel Rosendael. Onze gewenste rondleiding op 4-7 as gaat vooralsnog door.
  Naar ik hoop is het jullie reeds gelukt om een kaartje te bestellen op de website voor de rondleiding van 11.20 uur. Zo niet dan is enige haast geboden; de voorraad is nl. beperkt.

  Tot zover weer even.

  Heel graag tot ziens op zaterdag 4-7 as!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Beste allen,

  Marco4 maakte mij erop attent dat er nu al kaartjes gekocht kunnen worden voor de gratis MJK-kasteeltour van 11.30 uur. Omdat er slechts 20 mensen in totaal meekunnen is enige haast geboden, wil je erbij zijn op 4 juli as.

  Betty heeft als enige aangegeven dat zij niet bij de gratis kasteeltour aanwezig is maar wel bij de lunch in de mooie brasserie en de wandeling.

  Naast de onderstaande 10 personen die zich ingeschreven hebben voor de kasteeltour, te weten: PeterV, NatasjaK, AndreaS, FrankL, Henriette53, EricS, StefenN, KoobM, Miranda en Joost reken ik ook op de 2 reserveleden Marco4 en TheoS. In totaal zullen we dus met 13 personen de rondleiding bezoeken en met 14 personen gaan lunchen en wandelen.

  Om iedereen een kans te geven mee te gaan en zich tijdig aan te melden voor de rondleiding op 4-7 om 11.30 uur as heb ik de inschrijving van deze activiteit (tijdelijk) gesloten.

  NB: Mocht je nu nog niet zeker weten of je wel meegaat op 4-7 as meld je dan voortijdig af ajb en bestel GEEN (GRATIS) KAARTJE! Hiermee vergroot je de kans op deelname van je medemens, die wel graag meegaat.

  Tot zover weer even.

  Mocht je nog vragen hebben stuur me dan a.j.b. een persoonlijk bericht en je krijgt z.s.m. antwoord terug.

  Hartelijke groeten,
  Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.