• 05-09-2020 van 11:20 tot 17:00
 • Plaats: Rozendaal
 • Laatste wijziging: dinsdag

Vandaag kunnen Aktivo-mjk-houders middels een speciale gratis mjk-themarondleiding een bezoek brengen aan kasteel Rosendael. 

Van de 20 kastelen in het hertogdom Gelre was Rosendael bij veel hertogen favoriet, vooral vanwege de mooie ligging aan de rand van de Veluwe. Het grote Middeleeuwse complex omvatte een voorburcht, een hoofdburcht en een forse donjon. Alleen de donjon heeft de tand des tijds overleefd. De reusachtige middeleeuwse donjon met muren van 4 meter dikte is het zichtbare deel van het kasteel.

In het park bevinden zich onder andere de 'bedriegertjes', de schelpengalerij, theekoepel, rozentuin, oranjerie, vijvers, sprengenbeekjes, kettingbrug, bijzondere bomen en een oud parkbos. 

Het kasteel is de kern van het oude landgoed Rosendael en is alleen met een (thema)rondleiding te bezichtigen.

Om zeker te zijn van een plaats voor de themarondleiding bestel je als mjk-houder op de website een gratis ticket met het tijdstip van 11.30 uur (max. 20 personen).

https://rosendael.glk.nl/alles-over-kasteel-rosendael/openingstijden/

Deze exclusieve MJK-themarondleiding heet ‘Oorlogstijd op Rosendael'.

Er wordt ingegaan op de Tweede Wereldoorlog, maar weet dat Rosendael in zijn 700 jarig bestaan veel meer oorlogen heeft doorstaan. Op enkele plaatsen in het kasteel komt de oorlog nog heel dichtbij. Zo is er een plaquette die herinnert aan de evacués en kasteelbewoners die angstige nachten doorbrachten in de kasteeltoren.

Op zolder zijn de verbrande balken te zien als gevolg van een ingeslagen brandbom in 1943. Dan is er ook nog de bibliotheek. Daar wordt de herinnering aan de oorlog misschien wel het meest tastbaar als je weet dat er in de boeken nog de sporen van granaatscherven te vinden zijn. In de rondleiding worden we meegenomen naar deze bijzondere plekken.

Na de rondleiding gaan we met elkaar lunchen in de authentieke oranje-rie, zo rond 12.30 uur.

Oranje-rie Rosendael is al jaren een unieke horeca gelegenheid op Landgoed Rosendael. Het is nl. nog steeds een originele oranje-rie. Dit betekent dat in de winter alle kuipplanten van het landgoed binnen staan en in de zomer wordt de oranje-rie omgebouwd naar horeca locatie.

De oranje-rie is open van medio mei tot medio oktober voor koffie, lunch en borrel en heeft één van de mooiste terrassen van Nederland. De Oranje-rie hier is eten, drinken en genieten!

Na de lunch starten we met de 6 km lange wandeling rondom kasteel Rosendael en het Rozendaalse Bos. Het is een van de oudste gebieden van Nederland. Wat een stilte! https://www.route.nl/wandelroute/746407/wandelen-bij-kasteel-rosendael

Onderweg komen we nog 1 x horeca tegen waar we wat zullen gebruiken om vervolgens met een hoofd vol nieuw opgedane indrukken onze weg naar huis te aanvaarden. 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hou Desiree,
  Hartelijk dank voor je tijdige afmelding, heel fijn want nu kan Miranda i.d.d. in jouw plaats mee.

  Ik wens je hierbij alvast heel veel plezier tijdens je familieuitje; tot horens/ziens!

  Groetjes,
  Corine
 • Hoi Corine, ivm een georganiseerd familieuitje naar de Postbank en Rosendeal meld ik mij voor deze activiteit af. BvB dank voor het organiseren, fijn dat iemand anders nu een kans heeft om deel te nemen. Tot ziens.
 • Hoi Corine, ik doe mee vanaf de lunch rond 12:30 uur. Ik heb namelijk geen museumjaarkaart. Gr Inge
  • Hai Inge,

   Dat is oké! Heel fijn om te horen dat je wel bij de lunch & wandeling kan zijn die middag; dan kunnen we weer even gezellig bijpraten👋.

   Tot gauw!

   Groetjes,
   Corine
 • Hai Els en Miranda,

  Heel gezellig dat jullie je als reserve aangemeld hebben voor de genoemde rondleiding van kasteel Rosendael, de lunch en de rondwandeling.

  Het lijkt me handig om - als in navolging van IngeV, Marco4 en René Roffelsen - nu alvast een ticket te bestellen voor het genoemde tijdstip zodat je straks alsnog meekunt! Als je een ticket hebt kun je m.i. sowieso altijd naar binnen! Dat was laatst ook het geval bij het uitje van AstridB: “Tegelmuseum in Otterlo”! (Schroom dus niet en ga gewoon mee!)

  Eenmaal binnen mochten we zolang in het museum blijven als we zelf wilden, was heel fijn!

  We houden contact!

  Heel graag tot ziens bij de rondleiding van kasteel Rosendael op 5 september as!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Beste allen,

  Deze activiteit is vanwege de Coronamaatregelen doorgeschoven naar zaterdag 5 september as.
  De tijden blijven gelijk; we gaan deelnemen aan de voor MJK-houders gratis themarondleiding van 11.30 uur waarna de lunch in de authentieke oranje-rie en de korte wandeling van 6 km door het museumbos volgen.

  Je kunt je vanaf nu weer online inschrijven op de website van kasteel Rosendael voor het reserveren van een gratis MJK-ticket voor deze themarondleiding. Nieuwe rondes, nieuwe kansen!

  Heel graag tot horens/ziens!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Hoi Marco, hartelijk dank voor je reactie, heel attent. Ik heb ook een berichtje van kasteel Rosendael gekregen en zal deze activiteit om die reden ook doorschuiven naar het najaar, komt goed!

  Tot later horens/ziens!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Ik kreeg mail van museum dat rondleiding niet doorgaat ivm corona. Gaat aktiviteit dan wel door? Groet, Marco
 • Hai Desiree, hartelijk dank voor je snelle reactie; wat fijn te horen dat je het aandurft om mee te gaan, super! Van sommige potentiele deelnemers weet ik dat ze nu nog geen kaartje hebben gekocht. Om die reden raad ik je aan om alvast zelf een kaartje te kopen. Dan weet je zeker dat je meekunt met de gratis mjk rondleiding op 4-7 as om 11.30 uur!
  Ik zie naar je uit, heel gezellig! Tot dan!

  Hartelijke groet,
  Corine
 • Zojuist heb ik mij aangemeld, ik wil graag iemands kaartje overnemen...Gr Desiree
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.