• 17-11-2019 van 9:30 uur tot 20:30 uur
 • Plaats: Otterlo
 • Laatste wijziging: 24-09-2019

Vandaag bezoeken we het Kröller-Müllermuseum, de beeldentuin en het jachtslot st. Hubertus en maken we een mooie fietstocht door Park De Hoge Veluwe.

Bovengenoemde musea zijn onderdeel van de 29 km lange fietstocht die we maken op een witte fiets door het Nationaal Park De Hoge Veluwe. De afwisselende fietstocht leidt ons ook naar 4 andere (minder bekende) bezienswaardigheden in het park. 

HET KRÖLLER-MÜLLER MUSEUM
In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

ÉÉN VAN EUROPA'S GROOTSTE BEELDENTUINEN 
In een van de grootste beeldentuinen van Europa staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

HET JACHTHUIS SINT HUBERTUS 

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.
Het Jachthuis is ontworpen door de beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). Waar Berlage doorgaans van opdrachtgevers alleen de opdracht kreeg voor het ontwerpen van een gebouw, ontwierp hij in het geval van het Jachthuis ook het complete interieur, tot zelfs het bestek aan toe. Ook de directe omgeving, een park met een flinke vijverpartij, ontwierp hij, net als een brug over een uitloper van die vijver. Het betekent dat het Jachthuis een zogenaamd Gesamtkunstwerk is.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Mocht het aanvangstijdstip van 9:30 uur te vroeg zijn voor je dan kun je ook alleen deelnemen aan de rondleiding door het jachtslot en/of de fietstocht door het park. In geval van slecht weer kan de fietstocht z.n. ingekort worden.
  • Hallo Corine,

   9.30 u is voor mij prima. Ik neem wel mijn eigen fiets mee want we komen toch weer op dezelfde parkeerplaats terug. Het park is wel tot 18u open maar de zon gaat al om 16.45 uur onder en voor zover ik weet zijn de fietspaden niet verlicht. Ik ga mijn kaart bestellen voor de rondleiding van 13u.
   Groeten Jozita
  • Hai Jozita, dank voor je berichtje.
   Wat leuk om te horen dat je meegaat! Ik houd idd rekening met het vroege tijdstip van de zonsondergang; hoop dan ook dat het zonnig weer zal zijn. Dan is het net wat later donker en kunnen we zeker voor het donker klaar zijn met de fietsroute.

   Fijn je te treffen bij de ingang Otterlo om 9.30 uur; gezellig! Zie naar je uit!

   Hartelijke groet,
   Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.