• 06-06-2020 van 11:15 uur tot 17:00 uur
 • Plaats: Muiden
 • Laatste wijziging: 24 mei

Pampus (officieel Fort aan het Pampus) is een forteiland in het IJmeer. Het is aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee.

Na de Frans-Duitse Oorlog van 1870 was het Nederlands bestuur bevreesd voor een aanval op Amsterdam. Men bouwde rondom Amsterdam een aantal vestingen, de Stelling van Amsterdam. De aanleg van het fort Pampus startte in 1887. Met de batterijen ten noorden van het IJ op het Vuurtoreneiland en ten zuiden met Fort Diemerdam zou de gehele toegang tot Amsterdam worden bewaakt.                                                   

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Alle begrip Jaco voor het niet door laten gaan van deze dag! Het is gewoon nog niet zover om met een hele groep op de boot te stappen en met elkaar de dag door te brengen. Al snakt ieder naar inderdaad een grote dosis Vitamine S...
  • Dank je wel voor je begrip, Yvonne. Ja, zo zie ik het ook, beter nog niet met een hele groep op de boot stappen.
  • Vitamine B is veel beter.
   De B van veel buiten zijn.
   Hoe meer mensen buiten zijn.
   Des beter voor het Virus.
   Hier entsteht eine neue Webseite.
  • Wim, je bedoelt natuurlijk hoe slechter voor het virus...
   Buiten zijn is beter dan binnen zitten, maar ook dan moet je zorgen dat je dan zoveel mogelijk anderhalve meter van elkaar bent.
  • Besmetting schijnt niet via de buitenlucht te gaan volgens Maurice de Hond.
  • In de buiten lucht schijn je niet besmet te kunnen raken hoorde ik ook
  • De kans om besmet te raken in de buitenlucht is een stuk kleiner, maar dat je niet besmet zou kunnen raken klopt niet. Als je meedoet met een clubactiviteit is het belangrijk om je aan de geldende regels te houden. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander.
  • Je kunt wel besmet raken, maar de kans is in de buitenlucht kleiner, bijv bij een toevallige passant. Maar 1,5 meter blijft ook in buitenlucht belangrijk bij groepswandelingen en picknicken bijv. Behalve gezinnen.
  • Zo is dat Esther. Ik heb het nog eens opgezocht wat Maurice de Hond er over zegt: hij zegt dat de kans heel, heel klein is. Maar dat betekent ook dat het niet 0 is! Maar goed we moeten ook weer niet (te) angstig worden wanneer iemand per ongeluk of als het niet anders kan vlak langs je loopt in de buitenlucht. De kans dat je op dit moment op die manier besmet raakt is in Nederland en met iemand die dat niet hoestend en proestend doet wel ontzettend klein. Dan heb je wel hele domme pech als je het dan oploopt en/of een slechte afweer.
  • Erik,ik zag Vanmorgen de video ook van Maurice de Hond.
   Ik werdt er op geattendeerd door mijn Neef.
   Ik zeg al voor de crisis,het virus zit niet in de buitenlucht.
   Ook ik moet het hebben.
   Ik ga buiten nog rakelings langs de mensen.
   Heb een imuumsysteem.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.